Istanbul’ a yaklaşık 180-190 km mesafede, doğanın tüm güzelliklerini içinde barındıran bir yayla. Istanbul’dan gelirken TEM’den veya E-5 den, Bolu yönüne devam edeceksiniz. TEM’den gelirken Kaynaşlı çıkışından çıkıp, Bolu dağı tırmanışına geçtiğinizde sağınızda Ismail’in yerini göreceksiniz hemen devamında Dursun’un yeri yer alıyor buradan sağa gireceksiniz.
Tabi yıllar sonra Ismail ve Dursun bu yerleri kapatırsa yolu bir bilene sormanız gerekecek. Dursun’un yerinden döndüğünüzde köyün içine girmiş olacaksınız. Birazı asfalt birazı toprak olan dik tırmanışlı yol sizi tepeye ulaştıracak. Yayla 1300 metre yükseklikte.
İçinde bir adet gölet var. Burası sonradan oluşturulmuş bir su kaynağı. Göletin her yanı ormanla kaplı. Sessizlik olduğunda birkaç farklı kuş sesinden doğa konseri dinliyorsunuz. Göletde alabalık avlamak mümkün. Buradaki halkın çoğunu Giresun’dan gelip buraya yerleşmiş insanlar oluşturuyor. Yaylada konaklamak için en ideal yöntem çadır kurmak yada iglolardan yararlanmak.
Iglolar depremde Düzce’ye yardım amaçlı gönderilmiş evler. Depremden sonra işlevleri bitince yaylaya konulmuşlar. Bildiğimiz iglo şeklindeler pencereleri ve metal bir kapısı var. İçinde tuvalet yok bu ihtiyacınızı yandaki konteyner tuvaletlerden sağlayabilirsiniz. Iglo kiralamak için Bıçkıyanı Köyü muhtarı ile görüşmelisiniz. Kiralamak diyorum ama aslında bu evlerden kira istemiyorlar. Sadece gittiğinizde ben burada konaklamak istiyorum demeniz yeterli. Bunun için eski muhtar Osman Gümüş ile de görüşebilirsiniz 0539 285 63 96 veya 0380 547 72 21. Osman beyin göletin yanında küçük bir tesisi var. Önceden haber verirseniz burada 3 öğün yemek yiyebilirsiniz. İsteğinize göre menü hazırlanıp fiyatlandırılıyor.
Fotoğraf çekmeyi sevenler bol bol kelebek ve arı fotoğraflayabilirler. Ormanın içine girip üzeri ağaçlarla örtülmüş küçük patika yollarda yürüyüş yapılabilir. Mis gibi çam kokusu ciğerlerinize dolduğunda ormandan çıkmak istemeyeceksiniz. Gittiğiniz dönemde çok fazla konaklayan insan yoksa sabahın erken saatlerinde su kenarında geyik ve karacaları görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Sezon mayıs başında açılıp eylül sonuna kadar devam ediyormuş. Yayla jandarma koruması altında.
Yaz aylarında göletin içinde kayıkla dolaşmak mümkün. Bu kayıklar içinde Osman bey ile görüşebilirsiniz. Kayık kira ücreti oldukça cüzi saati 3-5 tl gibi. Arazi off road yapmak içinde uygun bir zemine sahip. Bunu fark eden Gezenbilir ekibi burada bir parkur hazırlayarak 21 adet jeep ile bir off road yarışı düzenledi. Ayrıca gölette kano yarışı ve başka sportif faaliyetler ile yaylada 2 güzel gün geçirdik. Gezenbilir ekibi tamamen amatör bir ruh ile kurulmuş ve hala aynı güzellikte devam eden gücünü inanan ve birlikte eğlenmeyi seven insanlardan alan bir dernek. Bu keyifli insanların keyifli işlerine dahil olmak isterseniz Gezenbilir ile tanışmanızı öneririm.
Düzce merkezdeyim allah nasip ederse 1 saate ordayim :)
çocukluğum orda geçti yayla evlerinde çok yattım bıçkıyanı koyündenim senelerdir gidemiyorum ist da yaşıyorum gidin görün güzelliği
merhabalar hasan bey. böyle güzel yerlerin peşkeş çekilmesine çok üzülüyorum. peki şuan yaylaya gide biliyormuyuz. yani sadece fenerin yerimi orası…
muhtar yaktık sattın bizi muhtarrrrrrrrrrrrrrrrr
GS li olmama ramen çooook beğendim süper bir yer
Topuk yaylası anlatmayla tarif edilecek bir yer değil,gidip yaşanacak ve Fenerbahçeyede çok yakışmış bir yerdir.
Slm tüm Fenwerbahçeli kardeşlerim. Dün cumartesi günü topuk yaylasına ailem ile Fenerbahçemize destek için oraya gittik, Aykut hocamızın moralinin bozuk olduğu her halinden belli oluyordu sayın başkanımıza ve kulübümüze her zaman destek olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. bu olaylardan inş aklanarak çıkacağını canı gönülden diliyorum futbol tamımımızın antramanını izledik çok hırslı ve başarılı bulduk allahın izniyle kimse duramaz fenerin önünde aziz başkanım moralini bozma sen Fenerbahçeyi büyüten vede farklı kılan insansın.
pzargünü inşallah bende gidecemm fener bahçemizi yalnız bırakmamak içinn
bende güzelim cennet bahçesi gibi yaylamızı çok seviyordum ama şimdi fenerlilerin oldu artık bende gitmiyorum muhtarımız sağolsun sattı yaylamızı
güzelim yaylamızı satdılar büyükler sağolsun bizim diyebileceyimiz cocuklarımıza gösterebileceyimiz biyer yok artık bende gitmiyorum zaten ne köy kaldı neyayla fenerbahce oldu orası artık bıckıyanı deyil
Böylesine güzel doga harikasi bu güzelim yaylayi koruma altina alip bizden sonra gelecek nesillere tertemiz,yemyesil birakmamiz gerekirdi ; ama malesef fenerbahce kulüpüne peskes cekilmis yaziklar olsun. Gelecek nesiller sizden hesap sorar yetkililer sormasa da…
süper bir yer görünce insanın gözleri kamaşıyor yani bakmaya kıyamıyorum oderece bir güzellikte
yaylamız çok güzeldir yıl 1980 ve 1986 yıllarında çok çobanlık yaptım o yaylada yaylamız mükkemeldie ama göl yokken daha bi başka güzeldi bence.şimdi satıl keşke satılmasaydı.satıldıktan sonra ne bizim tadımız kaldı nede yaylanın tadı kaldı.önceden istanbuldan her ay köye giderdim şimdi içimden gelmiyor gitmek gitsemde akrabalarımı ziyaret ediyorum yaylaya cıkmadan dönüyorum.
İlhan bey,
malesef halka açık güzel yerler parayı verenin oluyor. Yakında orta halli kesimin çocukları tamamen betonların arasında kalıp yeşile hasret gidecekler. Keşke köy halkı ayaklanıp bu güzelim yerin satılmasına karşı dursaydınız.
evet karadenizz gerçekteenn çook ama çoook güzel aşığım ben güzel düzceme vee özellikle topuk yaylasına orası ayrı bi güzel çünkü benim ömrüm oralarda geçioo kendimii çoook şanslı hissediyorum
kimin memleketii işte herşeyiile çoook güzel
Karadeniz başından sonuda çok ama çok güzel.
evet gerçektende süper bi yer ben çok gittim oraya orası benden sorulur:))
işte memleketim herkesi misafir etmek isteriz.
Mesut bey,
topuk yaylası tam bir cennet. Bende bir daha ziyaret etmeyi çok isterim.